Fűszeres, narancsos kuglóf
|
|
|
Idén a mai volt az első igazi téli nap. Köd, zúzmara, hideg egész nap, napsugár nélkül.
A téli hangulat fokozására fahéjjas-szegfűszeges-narancsos kuglófot sütöttem, hozzá forró fahéjjas-almás teát készítettem, így melengettem szívemet-lelkemet!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 kávéskanál mézessütemény fűszerkeverék
- margarin és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
- Amikor már jól elkevertük, mehet bele a narancs héja és leve is, egyneműsítjük, majd keverjük bele a mézessütemény fűszerkeveréket és a sót is.
- A lisztet alaposan keverjük el a sütőporral és szitáljuk a folyékony egyveleghez.
- Verjük habbá a tojások fehérjét és adagoljuk a tésztához, óvatosan keverjük el.
- Kikent, kilisztezett kuglóf formában 150 fokon, kb. 45 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát, így győződve meg arról, hogy a tészta átsült-e.
|
 |
|