Fűszeres, narancsos kuglóf

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

 Idén a mai volt az első igazi téli nap. Köd, zúzmara, hideg egész nap, napsugár nélkül.

A téli hangulat fokozására fahéjjas-szegfűszeges-narancsos kuglófot sütöttem, hozzá forró fahéjjas-almás teát készítettem, így melengettem szívemet-lelkemet!

 Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 2 kávéskanál mézessütemény fűszerkeverék
  • margarin és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  • Amikor már jól elkevertük, mehet bele a narancs héja és leve is, egyneműsítjük, majd keverjük bele a mézessütemény fűszerkeveréket és a sót is.
  • A lisztet alaposan keverjük el a sütőporral és szitáljuk a folyékony egyveleghez.
  • Verjük habbá a tojások fehérjét és adagoljuk a tésztához, óvatosan keverjük el.
  • Kikent, kilisztezett kuglóf formában 150 fokon, kb. 45 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát, így győződve meg arról, hogy a tészta átsült-e.

 

alt