Ínycsiklandó almafánk

Nyomtatás E-mail
(4 szavazatok, átlag 3.25 az 5-ből)

 Az almát lereszeljük, elkeverjük a többi hozzávalóval és kisütjük. Ennyi az egész! :) 

Hozzávalók:
  • 4 közepes alma
  • 22 dkg grahamliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál glukonom
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • étolaj a kisütéshez

Elkészítés:
  • Az almákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.
  • A többi hozzávalót a lereszelt almához keverjük és kikeverjük. (Engem az állaga a tócsniéra emlékeztetetett.)
  • Evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatunk a tésztából a forró olajba, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • Tálaláskor finom lekvárt adjunk hozzá.
alt