Ínycsiklandó almafánk
|
|
|
185
(4 szavazatok, átlag 3.25 az 5-ből)
Az almát lereszeljük, elkeverjük a többi hozzávalóval és kisütjük. Ennyi az egész! :)
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 22 dkg grahamliszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál glukonom
- 1/4 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csomag sütőpor
- étolaj a kisütéshez
Elkészítés:
- Az almákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.
- A többi hozzávalót a lereszelt almához keverjük és kikeverjük. (Engem az állaga a tócsniéra emlékeztetetett.)
- Evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatunk a tésztából a forró olajba, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor finom lekvárt adjunk hozzá.
|
 |
|