Kókuszos keksztekercs
|
|
|
21
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Férjem kedvence! 
Az Ő kedvéért szimpla adag tésztához dupla adag krémet készítek.
Hozzávalók:
- Tészta:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál hagyományos kakaópor
- 1-2 evőkanál rum
- 1 dl kávé
- 2 dl tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapsz
- Kókuszos töltelékhez:
- 10 dkg kókuszreszelék (1-2 evőkanállal félreteszünk belőle a tekercs külsejére)
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
- Jól összedolgozzuk a kakaós „tésztát”.
- A töltelékhez valókat habosra kikeverjük. (Tipp: gőz felett melegítve keverjük össze, sokkal könnyebb. Jó, ha ezt már az elején megcsinálod, mert melegen megolvasztja a tésztát és nagyon nehéz feltekerni.)
- Ezután egy darab alufóliát vágjunk le, kiterítjük az asztalra.
- A tésztát nyújtófával kb. 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
- A fólia tészta nagyságú közepét meghintjük egyenletesen a félretett kókuszreszelékkel.
- A tésztát ráfektetjük a kókuszos fóliára.
- A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
- A fólia segítségével szépen feltekerjük a kókusztekercset.
- Hűtőben jól lehűtjük és hidegen szeleteljük.
|