Kókuszos keksztekercs

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Férjem kedvence! alt

Az Ő kedvéért szimpla adag tésztához dupla adag krémet készítek.

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál hagyományos kakaópor
  • 1-2 evőkanál rum
  • 1 dl kávé
  • 2 dl tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapsz
  • Kókuszos töltelékhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék (1-2 evőkanállal félreteszünk belőle a tekercs külsejére)
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Jól összedolgozzuk a kakaós „tésztát”.
  • A töltelékhez valókat habosra kikeverjük. (Tipp: gőz felett melegítve keverjük össze, sokkal könnyebb. Jó, ha ezt már az elején megcsinálod, mert melegen megolvasztja a tésztát és nagyon nehéz feltekerni.)
  • Ezután egy darab alufóliát vágjunk le, kiterítjük az asztalra.
  • A tésztát nyújtófával kb. 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
  • A fólia tészta nagyságú közepét meghintjük egyenletesen a félretett kókuszreszelékkel.
  • A tésztát ráfektetjük a kókuszos fóliára.
  • A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
  • A fólia segítségével szépen feltekerjük a kókusztekercset.
  • Hűtőben jól lehűtjük és hidegen szeleteljük.