Mákos guba - fahéjjal és citrommal.
|
|
|
Mákos guba - fahéjjal és citrommal.
Hozzávalók:
- 10 kifli
- kb. 1 l tej
- 5 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 3 kávéskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
- A kifliket felkarikázzuk.
- A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az 5 tojást, az 5 dkg cukrot 1 vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
- A mákot a 20 dkg cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük.
- Egy jénait kivajazunk.
- A tojásos tejbe forgatjuk a kifli felét, majd a jénai aljára rakjuk.
- Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák.
- A tetejére vajdarabkákat szórunk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle, ez kb. 15-20 perc.
|