Mákos guba - fahéjjal és citrommal.

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Mákos guba - fahéjjal és citrommal.

Hozzávalók:

  • 10 kifli
  • kb. 1 l tej
  • 5 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A kifliket felkarikázzuk.
  • A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az 5 tojást, az 5 dkg cukrot 1 vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
  • A mákot a 20 dkg cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük.
  • Egy jénait kivajazunk.
  • A tojásos tejbe forgatjuk a kifli felét, majd a jénai aljára rakjuk.
  • Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák.
  • A tetejére vajdarabkákat szórunk.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle, ez kb. 15-20 perc.