Ha csak kevés időm van, nem sütök hozzá tésztát, hanem babapiskótával helyettesítem.
Hozzávalók:
- Tészta:
- 6 tojás
- 9 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál liszt
- fél tasak sütőpor
- 6 evőkanál víz
- Csokoládéöntet:
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál kakaó
- 15 evőkanál kristálycukor
- másfél liter víz
- másfél dl rum
- 20 dkg darabolt dió
- 15 dkg mazsola (beáztatva)
Elkészítés:
- Tészta:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
- A fehérjéket habbá verjük és lazán belekeverjük a sárgájába.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, és folyamatosan a masszához adagoljuk. Óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
- A tepsit kikenjük, kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Csokoládéöntet:
- Kevés vízzel elkeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet, majd hozzáöntjük a többi vizet és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha túl sűrű az öntet, adhatunk még hozzá vizet.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. (Ez el is hagyható, ízléstől függően.)
- Összedolgozás:
- A kihűlt piskotát kissebb kockákra vágjuk.
- Összedaraboljuk a diót.
- Egy nagy tál aljára öntetet teszünk, beleszórunk egy adag piskótakockát, erre a mazsolát és a diót, majd újból öntetet.
- Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- A legvégére öntet, mazsola és dió maradjon, különben a tészta kiszáradna.
- Jól behűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.
|