Túrórudirolád

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 5.00 az 5-ből)

Bea kedvéért. Szólj, hogy milyen lett!

Frissítés: Beának ízlett! alt

 

Hozzávalók (2 őzgerincformához):

 

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1-2 csomag mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • A csokoládémázhoz:
  • 2 tábla tortabevonó csokoládé
  • 5 evőkanál olaj


Elkészítés:

  • A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és félrerakjuk.
  • A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk majd aminimum fél órára.
  • Ezután a tojásokat szétválsztjuk, a sárgákkal a töltelék hozzávalóit (a mazsolát is) jól összedolgozzuk, belekeverjük finoman a tojásfehérje felvert habját.
  • A tésztát 2 részre osztjuk, kb fél centiméter vékonyra kinyújtjuk,majd a kikent, kilisztezett őzgerincformákat kibéleljük, a két szélét kicsit kilógatva.
  • Mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon kisütjük (kb. 35-40 perc), majd kihűtjük.
  • A mázhoz a csokoládét az olajjal a gőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süteményünket.