Bea kedvéért. Szólj, hogy milyen lett!
Frissítés: Beának ízlett! 
Hozzávalók (2 őzgerincformához):
- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál tejföl
- A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1-2 csomag mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál búzadara
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- A csokoládémázhoz:
- 2 tábla tortabevonó csokoládé
- 5 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és félrerakjuk.
- A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk majd aminimum fél órára.
- Ezután a tojásokat szétválsztjuk, a sárgákkal a töltelék hozzávalóit (a mazsolát is) jól összedolgozzuk, belekeverjük finoman a tojásfehérje felvert habját.
- A tésztát 2 részre osztjuk, kb fél centiméter vékonyra kinyújtjuk,majd a kikent, kilisztezett őzgerincformákat kibéleljük, a két szélét kicsit kilógatva.
- Mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kisütjük (kb. 35-40 perc), majd kihűtjük.
- A mázhoz a csokoládét az olajjal a gőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süteményünket.
|