Borsikafű, csombor

Nyomtatás E-mail
(5 szavazatok, átlag 4.20 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2009. július 15. szerda, 15:30

alt
Közép-, Dél-, Délkelet-Európában honos, számos helyen nálunk is termesztik.
Régen ismert fűszernövény, borsos aromája miatt diétás konyhában a bors helyettesítésére is használják. Óvatosan alkalmazzuk, ne nagyon főzzük az étellel, mert erős ízétől keserű lehet az étel.
Csökkenti a bab felfújó hatását ezért a babból készült ételek jellegzetes fűszere, de a káposzta-, krumpli-, gombaételek fűszere is. Hurkát, savanyúságot, pecsenyéket, tojás-, gombaételeket, majonézt, mártásokat, salátákat, ecetes és vizes uborkát is szokás ízesíteni vele.
Nálunk csak szárítva, morzsolva vagy porítva kapható, de kiskertben könnyen termeszthető.

 

forrás: http://fuszerek.eu/fuszerek1.html#Borsika

Módosítás dátuma: 2016. október 18. kedd, 08:40