Curry

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2009. július 15. szerda, 15:53

alt

A curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből "honosították" a britek. 

A kari (Dél-Indiában népszerű fűszernövény), melyet használnak fűszerezésre, Indiában főleg vegetáriánus ételekhez. A karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai ételt jelent. 

A curry az angolok révén vált általános kifejezéssé, amit mindenféle indiai étel fűszerezéseként értelmeztek. A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik (nem összekeverendő a curry fával). A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet; karilevelet nagyon ritkán tartalmaz. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika.

Még több curry itt.
Módosítás dátuma: 2016. május 23. hétfő, 11:36