Habanero

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 1.00 az 5-ből)
Írta: ptt   
2013. október 14. hétfő, 14:28

Habanero

A habanerót főleg jellegzetes, trópusi gyümölcsös íze miatt kedvelik. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús. Nemcsak az USA-ban és Mexikóban használják csípős szószok készítésére, de időnként az európai konyha is elvarázsol vele egy-egy pikáns szószt. Aromája a paradicsomhoz és a trópusi gyümölcsökhöz is illik. Szárítva is árulják; ekkor használat előtt áztassuk vízbe, hogy felpuhuljon, vagy porítsuk mozsárban (de ilyenkor vigyázzunk, nehogy belélegezzük a porát). Feldolgozásához húzzunk védőkesztyűt!

A legcsípősebb paprikák közé tartozik (200–350 ezer Scoville-egységgel), viszonyítás képpen, a legcsípősebb magyar paprikák 50.000 Scoville egység körül vannak.

Módosítás dátuma: 2013. október 14. hétfő, 21:09