Avokádó

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2010. június 08. kedd, 10:53

 

Az avokádó formája körtére hasonlít. Fényes, börszerű, rücskös héja sötétzöld, feketészöld vagy sötét ibolyaszínű. A kemény magvú érett gyümölcs belseje puha, krémszerű. Aromája dióra hasonlít és csak a teljesen érett gyümölcsre jellemző.


Főidénye: Egész évben.


Tápanyagai:
Gazdag zsiradékban, ballasztanyagban, káliumban, B6- és E-vitaminban.
Tartalmaz fehérjét, zsírt, szénhidrátot, kálciumot, foszfort, vasat, A-, B1-, B2- és C-vitamint, niacint és pantothensavat. Nátriumban szegény.


Vásárlása: Az érett avokádó kocsány felöli vége az ujj nyomására behorpad.


Tárolása: Az érett gyümölcsöt lehetőség szerint ne tároljuk. Az éretleneket szobahőmérsékleten 3-4 napig hagyjuk érni.


Felhasználás: Alkalmas hideg levesnek, felhasználható koktélokhoz, salátákhoz, desszertekhez.


Fűszere: ajókapaszta, cayenne bors, petrezselyemzöld, zöld bors, fehér bors, citromlé.
 

alt

 

alt

 

alt

 

Módosítás dátuma: 2010. június 08. kedd, 11:02