Brokkoli - morzsakel - spárgakel

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2010. január 26. kedd, 10:09

 

A brokkoli sötétzöld, időnként zöldes ibolyaszínű; sűrű, tömött, módosult virágzatával, ízében a spárgához és a karfiolhoz hasonlít.

Főidénye: novembertől márciusig.

Tápanyagai:
Gazdag ballasztanyagban, káliumban, kalciumban, magnéziumban,A-, K-, B2-, B6- és C-vitaminban, folsavban, panthotensavban.
Tartalmaz: fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, foszfort,  B1- vitamint, niacint. Nátriumban szegény.

Vásárlása: csak haragoszöld színű növényeket vegyünk meg, melynke minden része kemény, merev, nem hervadt.

Tárolása: lazán fóliába csomagolva a hűtő zöldségtároló rekeszében 6-8 napig tárolható.

Felhasználása: levesekhez, salátákhoz, főzelékekhez.

Fűszere: fokhagyma, szerecsendió, petrezselyemzöld, fehér bors, szegfűbors, citromlé.

alt

alt

 

 

Módosítás dátuma: 2010. március 23. kedd, 16:29