Kínai kel

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2010. január 26. kedd, 10:45

 

A kínai kel fejek lazák, hosszúkásak, sárgászöld vagy világoszöld színűek, akár egy kilósra is megnőhetnek.

Főidénye: októbertől márciusig.

Tápanyagai:
Gazdag ballasztanyagban, C-vitaminban, folsavban.
Tartalmaz: fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, kalciumot, magnéziumot, vasat, fluort, foszfort,  A-, B1-, B2- vitamint, niacint. Nátriumban szegény.

Vásárlása: lehetőleg szorosan zárt fejet válasszunk, friss, kemény levelekkel.

Tárolása: fóliába csomagolva a hűtő zöldségtároló rekeszében 10 napig is tárolható.

Felhasználása: csíkokra vágva salátába, más zöldségfélékkel igen ízletes. De tehetjük főzelékbe, levesbe is. Párolva paradicsommártáshoz kiváló.

Fűszere: gyömbér, bazsalikom, petrezsemzöld, borsmenta, szegfűbors.

alt


 

 

Módosítás dátuma: 2010. február 24. szerda, 14:15