Póréhagyma

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2010. február 24. szerda, 13:31
A póréhagyma a hagymafélék családjába tartozik. Nem fejleszt hagymafejet. A nyári pórénak világoszöld, vékony falú levelei vannak, amelyek lefelé sárgulnak és fehér gyökérrészben végződnek. Enyhébb ízű mint a téli hagyma. Zöldségként csak a hagymatest fehér és sárga részét hasznájuk.

Főidénye: A nyári hagymáé májustól agusztusig, a télié szeptembertől áprilisig.

Tápanyagai:
Gazdag ballasztanyagokban, kálciumban, E-, B-, és C-vitaminban és folsavban.
Tartalmaz fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, káliumot, foszfort, magnéziumot, vasat, A-, B1-, B2-vitamint, niacint, nátriumban szegény.

Vásárlása: Ne vegyünk sárgára elszíneződött, barna foltos levelű hagymát.

Tárolása: Papírba csomagolva, a hűtőszekrény zöldséges rekeszében 3 napig tárolhatjuk.

Felhasználása: Mindig alaposan mossuk meg, leveleit hajtsuk szét. Jóízű sárgarépával, fehér káposztával, sonkával, főtt marhahússal, sajttal átsütve, tejszínes mártással.

Fűszerei: cayenne bors, tárkony, turbolya, fokhagyma, lestyán, szerecsendió, petrezselyemzöld, kakukkfű.

 

 

alt

 

 

 

alt 

Módosítás dátuma: 2010. március 23. kedd, 16:29