Sóska

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Írta: Dóri   
2010. június 08. kedd, 10:37

 

A sóska többnyire vadon növő mezei növény. Levele lédús, savanyú ízű.


Főidénye: Áprilistól augusztusig.


Tápanyagai:
Gazdag ballasztanyagban, káliumban, magnéziumban, vasban, A- és C-vitaminban.
Tartalmaz fehérjét, zsírt, szénhidrátot, kálciumot, foszfort. Nátriumban szegény.


Vásárlása: Lédús zöld leveleket válasszunk zsenge, roppanós szárral.


Tárolása: Hűtőszekrény zöldséges rekeszében megmosva szétválogatva, fóliába csomagolva 2 napig eltartható.


Felhasználás: A sóskát más leveles főzelékkel, salátalevéllel készítsük el, mert különben íze nagyon savanyú. Ízét javasolt tejjel vagy tejsznnel higítani.
 

alt

 

alt

 

Módosítás dátuma: 2010. június 08. kedd, 10:42