95
(17 szavazatok, átlag 3.76 az 5-ből)
A máj a belsőségek közül kiemelkedően értékes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz mind megtalálható benne. Fogyasztásával azonban vigyáznunk kell! Hetente egynél többször ne együnk májat, mert 10 dkg a havi A-vitamin-szükségletünk egyharmadát fedezi! Koleszterintartalma is igen magas, ami szív- és érrendszeri problémákat okozhat, ezért is mérsékelt fogyasztása ajánlott.
|
94
(3 szavazatok, átlag 5.00 az 5-ből)
Bea kedvéért. Szólj, hogy milyen lett!
Frissítés: Beának ízlett! 
|
92
(48 szavazatok, átlag 3.33 az 5-ből)
Fogom a hozzávalókat, beleteszem a kenyérsütő formájába, elindítom a megfelelő programot, majd kb. 3,5 óra múlva kifordítom a friss, illatozva - gőzölgő kalácsot! Kell ennél jobb?
|
91
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Az emberiség már több mint 2000 éve ismeri és fogyasztja a tésztát különbözõképpen elkészítve, körítve, mártással, anélkül, csőben sütve, húsosan, zöldségesen, hússal és zöldséggel egyszerre. Számtalan megjelenési formában: spagetti, makaróni, penne, raviol, farfalle, kockatészta, hosszúmetélt, vékony metélt, 4 tojásos, 8 tojásos... Nem beszélve a rengeteg levestésztáról... Szinte képtelenség ismerni minden fajtáját.
|
89
(23 szavazatok, átlag 3.57 az 5-ből)
Csirkemellből rengeteg féle ételt ismerünk, különböző módon ízesítve, elkészítve változaos, kiadós ételek készíthetőek belőle. Tejföl, gomba, csirkemell. Ebből csak jó "főhet" ki!
|
A kínai gyorséttermek állandó kínálata a sülttészta. Önmagában és köretként is fogyasztható. Ha otthon készítjük, kevésbé lesz zsíros mint az éttermek többségében.
Szójaszósz a legtöbb bevásárló központban kapható. Ízesített, pl. fokhagymás, chilis, fokhahymás-chilis változatban is kapható. (Én ez utóbbit kedvelem leginkább.)
A szószok sósak, vigyázzunk a tészta sózásával!
|
A sós-borsos hús íze keveredik az édes barack és a különleges curry ízével. A kókuszreszelék teszi még különlegesebbé.
|
86
(1 szavazat, átlag 2.00 az 5-ből)
A tojás nem csak finom, de tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve. Alapanyagként és önálló ételként is közkedvelt. Számos elkészítési formája létezik. Íme egy gyors, mikrós változat! Ez az étel 90 napozók fehérje napján is fogyasztható.
|
85
(7 szavazatok, átlag 3.14 az 5-ből)
Krumpli minden formában, mennyiségben és bárhogy elkészítve! Hát Én így vagyok vele! Tepsiben, héjában sütve különösen finom változat! Pirosra, ropogósra sült csirkecombokkal, tejszínes gombamártással...ISTENI!
|
A brokkoli az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növényünk, wokban párolva a vitamintartalmát jobban megőrzi. Kis fantáziával olyan finom ételeket tudunk készíteni belőle, mint ez is. Ez egy alaprecept, van amikor sárgarépát, csemegekukoricát, füstölt virslit is tettem bele. Tetejére búzacsírát is tehetünk.
|
|
|