Válogatott finomságok receptgyűjteménye

 

Indiai mártás

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Pikáns ízek kedvelőinek ajálom ezt a különleges és finom mártást, ha már unjuk a hétköznapok ízeit.

 

 

 
 
 

Szaftos csirkemáj

Nyomtatás E-mail
(16 szavazatok, átlag 3.81 az 5-ből)

A máj a belsőségek közül kiemelkedően értékes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz mind megtalálható benne. Fogyasztásával azonban vigyáznunk kell! Hetente egynél többször ne együnk májat, mert 10 dkg a havi A-vitamin-szükségletünk egyharmadát fedezi! Koleszterintartalma is igen magas, ami szív- és érrendszeri problémákat okozhat, ezért is mérsékelt fogyasztása ajánlott.

 

 
 
 

Túrórudirolád

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 5.00 az 5-ből)

Bea kedvéért. Szólj, hogy milyen lett!

Frissítés: Beának ízlett! alt

 

 
 
 

Kakaós kalács - Kenyérsütőgépben

Nyomtatás E-mail
(23 szavazatok, átlag 3.57 az 5-ből)

Fogom a hozzávalókat, beleteszem a kenyérsütő formájába, elindítom a megfelelő programot, majd kb. 3,5 óra múlva kifordítom a friss, illatozva - gőzölgő kalácsot! Kell ennél jobb? 

 
 
 

Szalonnás spagetti

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Az emberiség már több mint 2000 éve ismeri és fogyasztja a tésztát különbözõképpen elkészítve, körítve, mártással, anélkül, csőben sütve, húsosan, zöldségesen, hússal és zöldséggel egyszerre. Számtalan megjelenési formában: spagetti, makaróni, penne, raviol, farfalle, kockatészta, hosszúmetélt, vékony metélt, 4 tojásos, 8 tojásos... Nem beszélve a rengeteg levestésztáról... Szinte képtelenség ismerni minden fajtáját. 

 
 
 

Tejfölös-gombás csirkemell

Nyomtatás E-mail
(18 szavazatok, átlag 3.44 az 5-ből)

Csirkemellből rengeteg féle ételt ismerünk, különböző módon ízesítve, elkészítve változaos, kiadós ételek készíthetőek belőle. Tejföl, gomba, csirkemell. Ebből csak jó "főhet" ki!

 

 
 
 

Sülttészta

Nyomtatás E-mail

A kínai gyorséttermek állandó kínálata a sülttészta. Önmagában és köretként is fogyasztható. Ha otthon készítjük, kevésbé lesz zsíros mint az éttermek többségében.

Szójaszósz a legtöbb bevásárló központban kapható. Ízesített, pl. fokhagymás, chilis, fokhahymás-chilis változatban is kapható. (Én ez utóbbit kedvelem leginkább.)

A  szószok sósak, vigyázzunk a tészta sózásával!

 
 
 

Csirkenyárs indiai mártással

Nyomtatás E-mail

A sós-borsos hús íze keveredik az édes barack és a különleges curry ízével. A kókuszreszelék teszi még különlegesebbé. 

 
 
 

Sajtban sült tojás

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 2.00 az 5-ből)

 

A tojás nem csak finom, de tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve. Alapanyagként és önálló ételként is közkedvelt. Számos elkészítési formája létezik. Íme egy gyors, mikrós változat! Ez az étel 90 napozók fehérje napján is fogyasztható.

 
 
 

Tepsiben sült héjas burgonya

Nyomtatás E-mail
(5 szavazatok, átlag 3.20 az 5-ből)

Krumpli minden formában, mennyiségben és bárhogy elkészítve! Hát Én így vagyok vele! Tepsiben, héjában sütve különösen finom változat! Pirosra, ropogósra sült csirkecombokkal, tejszínes gombamártással...ISTENI!

 
 
 

Brokkolis tészta

Nyomtatás E-mail

A brokkoli az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növényünk, wokban párolva a vitamintartalmát jobban megőrzi. Kis fantáziával olyan finom ételeket tudunk készíteni belőle, mint ez is. Ez egy alaprecept, van amikor sárgarépát, csemegekukoricát, füstölt virslit is tettem bele. Tetejére búzacsírát is tehetünk.

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL